Petr Koukolíček přijel k nám do školy s molekulární kuchyní. Přivezl si s sebou různé baňky a hlavně jídlo a pití.
K jídlu byl štrúdl přeměněný na želé kostku, pomeranč s modrými kuličkami s příchutí banánu a kapučínovou pěnu nalitou do tekutého dusíku a vytvořil zmrzlinu. K pití jsme pak dostali i džus s oxidem uhličitým v pevném stavu. Dětem se to moc líbilo. Byl to zase nový zážitek a my doufáme, že se bude opakovat.
(Viktorie Jurovicová VIII.A)
Na molekulární kuchyni můžeme vidět, jak se dělá kaviár, ale ne rybí, ale třeba z koktejlového sirupu. Ochutnáte štrúdl v jiné podobě, v podobě kostky. Budete pít multivitamin se suchým ledem a z toho multivitaminu se bude kouřit, přesto bude ledový. A vůbec nejlepší bude kapučíno z kapalného dusíku. A touhle kuchyní vás provede kuchař Petr Koukolíček.
(Sára Urbaníková VIII.A)